Μεταλλικά Σιδεράκια

Σιδεράκια – Brackets Τιτανίου

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε ορθοδοντικά σιδεράκια, αρκετά μικρά και διακριτικά σε μέγεθος σε σύγκριση με όσα κυκλοφορούν στην αγορά. Έτσι είναι  πολύ πιο άνετα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τα μεταλλικά σιδεράκια που χρησιμοποιούμε αποτελούνται είτε από ιατρικό ανοξείδωτο ατσάλι ή από τιτάνιο.

Πιο συγκεκριμένα, τα ορθοδοντικά brackets τιτανίου είναι κατασκευασμένα από το πλέον βιολογικά αποδεκτό μέταλλο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το τιτάνιο χρησιμοποιείται στην ιατρική σε πολλές χειρουργικές εφαρμογές. Επιπλέον προσφέρει καλύτερη συγκόλληση με τα δόντια που βοηθάει σε λιγότερα ξεκολλημένα brackets κατά την θεραπεία και έτσι πιο γρήγορη εξέλιξη της θεραπείας. Δεν περιέχει νικέλιο, το οποίο κάποιες ελάχιστες φορές είναι ικανό να προκαλέσει αλλεργίες του βλεννογόνου του στόματος. Τέλος, είναι πιο φιλικό στο σμάλτο του δοντιού κατά την αποκόλληση από τα δόντια στο τέλος της θεραπείας, καθώς είναι πιο μαλακό μέταλλο.

Όσοι μηχανισμοί χρησιμοποιούνται πέραν των brackets κατασκευάζονται σε εξειδικευμένο εξωτερικό ορθοδοντικό οδοντοτεχνικό εργαστήριο από ορθοδοντικό οδοντικό τεχνολόγο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται ακολουθούν όλες τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ασφάλεια. Κάθε μηχανισμός κατασκευάζεται αποκλειστικά για τον κάθε ασθενή και δεν ξαναχρησιμοποιείται. Τα χρώματα που επιλέγονται κατά την κατασκευή των ακρυλικών είναι μη τοξικά και οι μηχανισμοί απολυμαίνονται πριν την παράδοσή τους στους ασθενείς μας.

Δείτε επίσης
Διαμοιραστείτε
Μενού